De beurs voor Jagers met een passie voor Wild, Jacht & Natuur
15, 16 & 17-04-2016
Domaine
du Fourneau
Saint Michel
4. Fourneau Saint-Michel
BE-6870 Saint-Hubert

Welkom op het feest van de jacht!

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 april 2016 is het weer zover. Dan gooit HUNTING, het grootste jachtfeest van de Benelux, Noord-Frankrijk en de Duitse Eifel, opnieuw de deuren open! Nu al voor de 19de keer! 
 
In 2016 trekken we opnieuw richting Wallonië, meer bepaald naar Saint-Hubert, de verborgen parel in de Ardense schelp. Het prachtige natuurgebied met openluchtmuseum Fourneau Saint-Michel wordt in 2016 de pleisterplaats van HUNTING CAPITAL. 
 
Waarom HUNTING CAPITAL? 
Omdat Saint-Hubert de hoofdstad is van alle jagers. In Europa alleen al zijn we met niet minder dan 7.000.000. Vandaar dus de passende naam HUNTING CAPITAL, als feestelijke ode aan de wereldhoofdstad van de jacht en haar door jagers en andere natuurminnaars zo geliefde patroonheilige, Sint-Hubertus. 

Maar liefst 400.000 m² markant natuurlijk en historisch patrimonium staan ter beschikking van het jachtfeest van alle jagers en al wie de natuur en de dieren een warm hart toedraagt.

Negentiende editie
Voor de negentiende keer vinden nationale en internationale actoren uit de jachtwereld hun weg naar dit jachtfeest. Een weg die zij met plezier afleggen want dit evenement kent zijn gelijke niet als het gaat om aanbodkwaliteit en gezelligheid. Ook bij het enthousiaste, buitengewoon trouwe publiek leeft datzelfde gevoel:

“Ik heb gevonden wat ik zocht – goede organisatie, goed onthaal – alles (prachtige beurs!) – de nieuwigheden – de contacten – alles wat met de jacht te maken heeft, was aanwezig – de mogelijkheid om jachtvrienden te ontmoeten – de sfeer en de prijs-kwaliteitverhouding – de grootte van de beurs en de variëteit in het aanbod – de jachthondendemonstraties – nieuw materiaal voor de jacht ontdekken – diversiteit van de info – de roofvogels – het concept – de grote diversiteit van exposanten – ...”

Het is maar een greep uit de vele, warme reacties die bij bezoekersenquêtes werden opgetekend.
 
Oudoor met een +
Tijdens HUNTING CAPITAL 2016 worden allerlei outdoor activiteiten georganiseerd die het geheel ondersteunen en HUNTING CAPITAL voor elke bezoeker tot een unieke belevenis maken. De 'groene' draad doorheen dit feestelijke gebeuren: sterke focus op jacht, maar ook lifestyle en outdoor komen aan bod met een uitgebreide mix aan randactiviteiten (roofvogels, hondendemo's, laser shooting, boogschieten, Benelux-kampioenschap 'trompes de chasse', paarden met meutehonden, wapengravure, taxidermie, Internationaal kampioenschap imitatie burlen van het edelhert, 4x4 testrijden,...) Kortom voor elk wat wil(d)s, ook in familieverband!
 
         

Op HUNTING zijn de volgende sectoren aanwezig:


 • WAPENS: jachtwapens, sportwapens, messen, kruisbogen, pijlen,...
 • WAPENONDERDELEN EN TOEBEHOREN
 • KLEDIJ: jachtkledij, camouflagekledij, thermische kledij, schoeisel,...
 • JACHTGEREI: hoogzitten, revierwerktuigen, voedertuigen, draagtassen, oorbeschermers,...
 • OPTIEK: verrekijkers, richtkijkers, diopters,...
 • JACHTREIZEN
 • KUNSTENAARS: schilderijen, beelden, fotografie, taxidermie,...
 • ORGANISATIES: bevoegde overheden, jagersvereniging, jachtopleiding, ...
 • JACHTHONDEN: clubs, kennels, toebehoren, voeding, opleding, ...
 • LITERATUUR: tijdschriften, boeken, DVD's, ...
 • LIFESTYLE: decoratie voor home en outdoor, streekproducten en artisanele specialiteiten, landelijke chique,...
 • RANDPROGRAMMA'S: jachthondendemonstraties, jachthoornblazers, boogschieten, roofvogeldemonstraties, quad en 4x4 off road testritten...
 
Praktisch
Bezoekers kunnen alle praktische info, zoals openingstijden, toegangsprijs en bereikbaarheid vinden op de pagina Bezoekers. Wie zijn ticket voor de aanvang van de beurs wil bestellen, kan terecht op Tickets.
 
Waardevol cultuurpatrimonium
De zo dunbevolkte, rustgevende en toch goed bereikbare, bergachtige Waalse Ardennen worden in binnen- en buitenland beschouwd als één van de mooiste natuurgebieden van Europa. En terecht! Met haar schier eindeloze bossen, afgewisseld met watervallen, rivieren, beken en stroomversnellingen. Vooral de Belgische provincie Luxemburg kent als grootste en meest beboste en dus wildrijkste provincie van gans België een spectrum van prachtige en sfeerrijke locaties. 
 
HUNTING CAPITAL in Fourneau Saint-Michel, dat is een feestelijk huwelijk tussen wild, jacht, natuur én volks cultuurpatrimonium dat tot zijn apotheose komt in een ontluikende lenteprille maand april 2016. 
 
Bovendien is deze streek rijk aan charmante B&B’s, authentieke auberges, boerderijen, kastelen, kloosters, hostelleries en de meest denkbare en ondenkbare logementsmogelijkheden… Een paradijs voor wie houdt van prachtige natuur, lekker eten en stressloos samenzijn met zijn/haar dierbaren. 
 
Deelnemen
Hebt u interesse om als exposant deel te nemen aan HUNTING CAPITAL, aarzel niet om de menuoptie Exposanten aan te klikken. 
Meer dan ooit gemotiveerd door de sterke en overtuigende respons van het HUNTING publiek door alle jaren heen, staat uw HUNTING CAPITAL-team klaar om van deze negentiende editie weer een uniek en onvergetelijk feest te maken!
Tot HUNTING!